مجله رسام

7 اشتباه رایج در نورپردازی و نحوه‌ی پیشگیری از آن

در برخی موارد نورپردازی‌های لوکس سبب برهم خوردن تعادل زیبایی یک فضا می‌شود. انتخاب رنگ‌های بد و نامناسب می‌تواند تمامی ‌انتخاب‌های دقیق شما مانند پالت‌های رنگی برای دیوارها، هماهنگ بودن مبلمان و اثاثیه و آثار هنری زنده را نابود کند. برای پیشگیری از چنین اتفاقی فهرستی از کارهایی را ارائه می‌کنیم که نباید هنگام انتخاب نورهای مورد نظرتان انجام دهید.

1.منبع نور تکی

فقط یک منبع نور برای روشن کردن کل اتاق کافی نیست. رایج‌ترین اشتباه درنورپردازی این است که مردم فقط از یک منبع نور چشمگیر استفاده می‌کنند و فکر می‌کنند این منبع برای یک فضای بزرگ کافی است که این امر به ایجاد شرایطی منجر می‌شود که در آن بخشی از فضا به خوبی روشن می‌شود و باقی قسمت‌های آن در سایه قرار می‌گیرند. مهم نیست چراغ ایتالیایی که استفاده می‌کنید چقدر مجلل باشد سعی کنید تمام فضا را روشن کنید.

2. منابع نور بسیار زیاد

منابع نور بسیار زیاد که به دیوارها برخورد کرده و منعکس می‌شود می‌تواند سبب ایجاد نور بیشتر از اندازه لازم شود. این شرایط می‌تواند سبب ایجاد خستگی بصری و ناراحتی بیننده شود که اگر قصد روشن کردن فضایی را داشته باشید اینها مسایلی بسیار مهم هستند و سبب کاهش کیفیت کار می‌شوند. از این‌رو، درحالی‌که تنها یک منبع نور کافی نیست استفاده از انواع منابع نور زیاد نیز جذاب نخواهد بود.

3. جای درست، اندازه نادرست

اندازه مساله ای بسیار مهم است. پراکندگی نور باید با فضایی که پوشش می‌دهد، تناسب داشته باشد. وسایل نورپردازی خود را هوشمندانه انتخاب کنید تا مطمئن شوید کاملا به همه جا پراکنده می‌شود. بدیهیست که هر فضایی باید به بهترین نحو ممکن روشن شود. مقدار نور کافی برای روشن کردن محیط‌های مختلف مشخص نیست. شدت منبع نوربرای منظوری خاص نیز همیشه به یک میزان نیست. درواقع اغلب از لامپ‌هایی استفاده می‌شود که روشنایی‌شان برای فضاهای مورد نظر ناکافی است. اول از همه درخصوص ابعاد فضایی که باید روشن شود، فکر کنید. سپس نوع و تعداد لامپ‌های موردنیاز برای روشن کردن هر اتاق را انتخاب کنید. اگر فضایی دارید که می‌خواهید آن را روشن کنید ابتدا عمقی را مشخص کنید که می‌خواهید روشن کنید، از نورپردازی LED استفاده نمایید. چراغ شما باید کل فضا را پر کند و اگر این‌طور نباشد حتی مدرن ترین نورپردازی‌ها هم به چشم نخواهد آمد.

4. قربانی شدن کارکرد برای فرم

مطمئن شوید طراحی نورپردازی‌تان می‌تواند هدف اصلی، یعنی روشن کردن فضا، را محقق کند.

5. چیدمان نادرست و غیرکاربردی لامپ‌ها

جایگذاری و استفاده نامناسب از لامپ‌ها سبب می‌شوند گوشه‌ها و زوایای محیط از نور کمتری برخوردار شوند. فرض می‌کنیم می‌خواهید یک استودیو را طراحی کنید. تصمیم می‌گیرید لامپ‌های رومیزی را روی میزهایی نصب کنید تا سطح بالایی از روشنایی را تضمین کند و امکان خواندن، نوشتن و در مجموع کار کردن را به‌راحتی به شما بدهد. اما از طرف دیگر کل اتاق فاقد نورپردازی محیطی است درنتیجه حرکت به اطراف امکان‌پذیر نیست. این مثالی بارز از چیدمان نامناسب لامپ‌ها است که برای روشن کردن گوشه‌های اتاق مناسب نیست. برای پیشگیری از چنین اشتباهاتی توصیه می‌کنیم از نورپردازی برای هر فعالیت و مکان مورد نظرتان غافل نشوید.

6. سیستم‌های روشنایی با اندازه نادرست

این اشتباهی است که بسیاری از افراد مرتکب آن می‌شوند. روشنایی مطلوب برای طراحی داخلی باید با فضا و اثاثیه و مبلمان متناسب باشد. مثلا انتخاب هماهنگ بودن لامپی با اندازه بزرگ با اثاثیه و اشیایی که از زیبایی کافی برخوردار هستند می‌تواند جوّ را سنگین و خفقان‌آور کند. استفاده از این راهکار برای فضایی کوچک نیز همین نتیجه را می‌دهد زیرا فضا را بسیار سنگین می‌کند.

چراغ دکوراتیو
چراغ دفنی
قاب هالوژن
چراغ پارکتی

7. استفاده از لامپ‌های مشابه برای فضا‌هایی با کاربردهای مختلف

در فضاهایی که انواع مختلف فعالیت‌ها در آنها انجام می‌شود باید از مدل‌های مختلف چراغ ها استفاده شود که برای محل آن کار مناسب باشد و برای ایجاد جوی منحصر به‌فرد ایده آل باشد. روشن کردن همه‌ی فضاها با یک نوع لامپ سبب می‌شود فضایی که در آن کار می‌کنید سرد و بی روح شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *